• 1403/09/17 - 10:15
  • تعداد بازدید خبر : 103
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

پویش ملی تغذیه سالم با شعار روغن مناسب،غذای سالم،خانواده سالم

پاسخ علمی به باورهای نادرست درخصوص چربیها و روغنها

 

چه نوع روغن مایعی برای پخت غذا مناسب است؟

پاسخ: انواع روغنهای مایع خوراکی خالص و مخلوط برای پخت و پز مناسب هستند. اما روغنهایی کاه دارای مقادیر و نسبت مناسب  امگا 6 به امگا 3 ، کمتر از 3 به 1 از اسیدهای چرب ضروری هستند از جنبه تغذیه ای ارجحیت دارد. مانند روغن کانولا و روغن مایع مخلوط مناسب.

چرا روغن مایع کم رنگ است ؟

پاسخ: تفاوت رنگ به میزان رنگبری و مواد افزودنی هنگام بسته بندی، بستگی دارد. به روغن های پالایش شده که روغن رنگبری می شود قبل از بسته بندی بتاکاروتن (بتاکاروتن یک ترکیب پروویتامین A است که در بدن به رتینول یا ویتامین A تبدیل می شود و به رنگ قرمز نارنجی است) اضافه می گردد. بعضا ویتامین E نیاز اضافه می کنند که نارنجی زرد است.

مزه روغنها و چربیها تحت تاثیر چه عواملی است؟

پاسخ: هریک از روغنهای خام تصفیه نشده دارای بو و طعم خاص خود می باشند که مربوط به ماهیات و ترکیبات معطر موجود در آنهاست. ولی روغن های گیاهی تصفیه و بی بو شده باید فاقد هرگونه بو یا طعم نامطبوع باشد.

بهترین روش نگهداری روغن باز شده چیست؟

پاسخ: بهتر است در ظروف تیره به دور نور و در محل خشک و خنک و با درب بسته قرار گیرد و تحت هیچ شرایطی نباید روغن مصرف شده به ظرف برگردانده شود.

چرا بعضی از روغنهای مایع ته نشین می شوند؟

پاسخ: ته نشینی روغن ناشی از وجود اسیدهای چرب اشباع است این اتفاق در روغن های سرخ کردنای حاوی پالم اولئین می افتد و ایراد محصول به حساب نمی آید. اما باید در نظر داشت که قبل از استفاده، کاملا بطری را تکان دهید تا همگن گردد.

 چرا طعم روغن مایع با ذائقه افراد خانواده خصوصا سالمندان سازگاری ندارد و مورد پذیرش قرارنمی گیرد؟

پاسخ: ممکن است ذائقه آنها به بوی روغن حیوانی و ظاهر آن، عادت کرده باشد. یا به روغن های جامد هیدروژنه قدیمی که حاوی ترانس بالا و اسیدهای چرب اشباع بالا بودند عادت کرده باشند. این نوع روغنهای جامد امروزه تولید نمی شوند و جای خود را به روغن نیمه جامد مایع خوراکی مصرفی خانوار داده اند که دانه بندی مشابه روغن حیوانی دارد و میزان اسیدچرب اشباع در حد استاندارد ملی و اسیدچرب ترانس پایین دارد.

 بعضی وقتها از روغن گیاهی استفاده نشده بوی بدی میآید.علت آن چیست؟

پاسخ: معمولا وجود این بو ناشی کاهش کیفیت روغن فساد اکسایشی میباشد که علت آن می تواند عدم رعایت شرایط مناسب نگهداری و یا اتمام تاریخ انقضا باشد.

آیا روغنی که تاریخ مصرف آن گذشته باشد غیر قابل مصرف می باشد؟

پاسخ: بله، غیر قابل مصرف است. زیرا پس از تاریخ انقضاء مصرف، پارامترهای فاسد در روغن از حدود مجاز تعیین شده در استاندارد بالاتر رفته و نباید مصرف شود. 

ادامه مطلب......

 
  • گروه خبری : مطالب آموزشی واحد تغذیه,اخبار اختصاصی ,رویداداها,اطلاعیه ,گزارش تصویری
  • کد خبر : 132723
کلمات کلیدی
زینت مرادی نیا
خبرنگار

زینت مرادی نیا

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1403/09/17 10:15