توصیه های تغذیه ای در سفر نوروزی
* سعی کنید در سفر های نوروزی یک غذای ساده در منزل آماده کنید و به همراه ببرید و یا به رستورانهایی که پروتکل های بهداشتی پیشگیری را به دقت رعایت کرده اند و از سلامت غذایی آنها نیز مطمئن هستید مراجعه کنید
* قبل از مصرف هر گونه ماده غذایی دست های خود را با آب و صابون شسشتو دهید یا با الکل ضدعفونی کنید.
*بعد از مصرف غذاهای سنگین و چرب و یابا معده سنگین رانندگی نکنید این امر باعث خواب آلودگی شما خواهد شد.
* از خرید و مصرف شیر و پنیر فله و تازه خودداری کنید. این مواد غذائی علاوه بر احتمال آلودگی میکروبی و شیمیایی احتمال انتقال بعضی از بیماریهای نظیر تب مالت و ... را هم دارد.
*اضافه مواد غذائی خود را پشت شیشه ماشین که در زیر نور مستقیم خورشید است نگذارید.
* از آب چشمه و رودخانه و از آب خوری های عمومی در اماکن عمومی استفاده نکنید باقیمانده آب بطری های را در پشت شیشه وزیر تابش نورخورشید قرار ندهید.
* صرف ماست و دوغ زیاد برای رانندگانی که قصد رانندگی برای مسافتهای طولانی را دارند توصیه نمیشود.
* در رستورانها بهتر است از مصرف سالاد و سبزی خوردن به دلیل عدم اطمینان از شستوی صحیح واحتمال وجود الودگی های انگلی و انتقال کرونا خودداری کنید.
* برای جلوگیری از کم آبی و یبوست مقادیر مناسبی آب بنوشید. البته بهتر است از آبهای بسته بندی که سلامت آن مورد اطمینان است استفاده شود.
*در صورتی که به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارید آب را حداقل به مدت یک دقیقه بجوشانید.
*از میوه ها به عنوان میان وعده مناسب استفاده کنید و حتما" قبل از استفاده آنها را خوب شستشو دهید.
*در صورت مصرف غذاها در رستورانها حتما به ظاهر رستوران، وضعیت کارکنان، کارت بهداشت و رعایت پروتکل های مرتبط با کرونا محیط کارکنان و شرایط بهداشتی ، توجه کنید.
*غذاهای خشک مثل کتلت و کوکو یا تخم مرغ پخته بهترین غذا در طول سفرهستند .
*ساندویچ را از قبل آماده نکنید، زیرا وجود گوجه فرنگی، کاهو یا خیارشور سبب مرطوب شدن ماده اصلی ساندویچ می شود و رشد میکروبها را سرعت می بخشد.
* از مصرف بعضی از مواد غذایی مانند سالاد الویه، همبرگر، کباب کوبیده، پیاز در مکان هایی که قابل اطمینان نیستند، خودداری کنید.
*از خرید ومصرف نوشیدنی های محلی مثل آب زرشک ، آب آلبالو و... و هم چنین لواشک ، تمبرهندی ،آلوچه ،درصورتی که بسته بندی نشده وکد بهداشتی وپروانه ساخت ازوزارت بهداشت ندارند ، خودداری کنید.
*غذاهایی را در رستوران سفارش دهید که سس ، ادویه وچاشنی زیاد نداشته باشند. گاهی ممکن است دررستورانها به غذاهای کهنه ومانده مقدار زیادی سس وچاشنی اضافه کنند که تغییر رنگ وطعم نامطبوع ناشی از فساد غذا مشخص نشود.
*دررستوران ، حتما همراه با غذایی که میل می کنید ، از ماست (کم چرب وپاستوریزه)و لیمو ترش و ،و یا آبلیمو استفاده کنید با مصرف این ها ، محیط دستگاه گوارش اسیدی می شود ودرنتیجه، ازرشد وتکثیر میکربهادردستگاه گوارش ودر نتیجه مسمومیت غذایی جلوگیری می شود
*مصرف انواع دسرهای خامه ای درطول سفر توصیه نمی شود چون ممکن است با شیر وخامه پاستوریزه نشده تهیه شده باشد ویا اینکه به علت کهنگی ، فاسد شده باشد.
*یخ را از مراکز مطمئن تهیه نموده و از مصرف یخهایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد میشوند خودداری کنید.
بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان رودبار