• 1402/11/04 - 09:37
  • تعداد بازدید خبر : 156
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

آغاز پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم1402

چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم از امروز یکم بهمن در سراسر کشور آغاز شد.

آغاز پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم1402

 آغاز چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم از یک بهمن ۱۴۰۲ ؛تا پانزدهم بهمن سال جاری ادامه دارد.
 چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم تا پانزده بهمن با محوریت ۲ موضوع افزایش مصرف گروه شیر و لبنیات و تأکید بر مصرف کم نمک و تصفیه شده یددار ادامه دارد.
آغاز پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم، پس از اتمام پویش ملی سلامت، نشان دهنده اهمیت تغذیه در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مزمن و ناتوان کننده است.
 ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر به ویژه دیابت و پرفشاری خون، ارتباط مستقیمی با الگوی تغذیه‌ای فرد دارد،  کنترل مصرف نمک و نوع نمک بسیار مهم است، چرا که نمک یکی از مهمترین عوامل ایجاد کننده و کنترل کننده فشارخون و سایر بیماری هاست.

 به دلیل اهمیت استفاده کم و صحیح از نمک، شعار هفته اول چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم «انتخاب همه: نمک کم، اما تصفیه شده ید دار» تعیین شده است،نمک‌هایی همچون نمک دریا و نمک رنگی موجود در بازار، فاقد استاندارد و تاییدیه وزارت بهداشت هستند و در بسیاری موارد حاوی سموم و فلزات سنگین هستند که برای سلامتی افراد بسیار مضر است.

 شعار هفته دوم چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم «از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی» است، افزود: ﺷﻴــﺮ ﻳک ﻏﺬﺍی ﻛﺎﻣﻞ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﺩﺍﺭﺍ ﺑﻮﺩﻥ پروتئین با کیفیت بالا، ﺍﻧﻮﺍﻉ مواد معدنی ﻭ تعدادی ﺍﺯ ﻭﻳﺘـﺎﻣﻴﻦ ﻫـﺎ، ﻧﻘـﺶ ﻣﻬﻤی ﺩﺭ ﺭﺷــﺪ ﻭ ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺩﺍﺭﺩ.

ﺷﻴﺮ ﻭ ﻓﺮﺁﻭﺭﺩﻩ ﻫﺎی ﻟﺒﻨی، ﻣﻬﻢ ﺗﺮﻳﻦ ﻣﻨﺒﻊ ﺗـﺎﻣﻴﻦ ﻛﻠﺴـﻴﻢ هستند ﻭ ﻣﺼﺮﻑ ﺁﻥ به منظور ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﻭ ﺍﺳﺘﺤﻜﺎﻡ ﺍﺳﺘﺨﻮان ها، ﺩﻧﺪﺍﻥ ﻫﺎ ﻭ پوﺳﺖ ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻣیﺷﻮﺩ.

 مصرف شیر و لبنیات به میزان قابل توجهی تحت تأثیر طیفی از عوامل مختلف از جمله فراهم بودن مواد غذایی، دسترسی به مواد غذایی و انتخاب‌های غذایی است، مطالعات انجام گرفته در کشور نشان می‌دهند، عواملی مثل سن، تحصیلات و اهمیت به ورزش، داشتن احساس خوب از مصرف لبنیات و آگاهی از تأثیر لبنیات بر سلامتی بر احتمال مصرف لبنیات تأثیر گذارند.

 سرانه مصرف شیر در سال‌های گذشته، به علل مختلف کاهش یافته و از استاندارد‌های جهانی بیش از پیش فاصله گرفته است و به حدود ۱۶۴ گرم در روز رسیده است که با پیشنهاد‌های «سبدغذایی مطلوب برای جامعه ایرانی» مبنی بر مصرف روزانه ۲۵۰ گرم لبنیات فاصله بسیار زیادی دارد.

پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم امسال نیز همچون سنوات گذشته با هدف اطلاع رسانی در خصوص مصرف نمک تصفیه شده ید دار و ارتقا دانش آحاد جامعه در خصوص شیر و لبنیات در راستای افزایش مصرف لبنیات با شعار " انتخاب همه،نمک کم اما تصفیه شده ید دار"  برای هفته اول و " از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی " برای هفته دوم از تاریخ 1بهمن تا 15 بهمن با همکاری گروه های تغذیه معاونت های بهداشت و  ارگانهای بین بخشی همچون صدا و سیما ، آموزش و پرورش ، شهرداری ، ارتش ، سپاه ، نیروی انتظامی و ..... برگزار می شود.بر این اساس برای هر روز این دو هفته یک پیام در نظر گرفته شده است که به شرح زیر است:

در این پویش انجمن صنایع لبنی و انجمن تولید کنندگان نمک تصفیه شده حمایت مالی برای تولید انیمیشن  پوستر انجام دادند.

تمامی انیمیشنها و و فیلم های آموزشی بر روی سایت دفتر بهبود تغذیه وجود دارد که علاقهمندان می تونند با مراجعه به سایت  فیلمها و انیمیشنها  را برای به اشتراک گذاری و برنامه ها و سمینارها ی خود استفاده کنند.

 

پیام روزها

روزهای هفته

نمک کم بخورید، اما نمک مصرفی حتما تصفیه شده ید دار باشد

یکشنبه( 1 بهمن)

نمک دریا و نمکهای تصفیه نشده موجب سرطان می شود.

دو شنبه (2 بهمن)

نمک زیاد، سرطان معده ، پوکی استخوان و پرفشاری خون را به شما هدیه می دهد.

سه شنبه (3 بهمن)

نمک فقط نمک غذا نیست ،مراقب نمک پنهان هم باشید

چهارشنبه (4 بهمن)

نمک یدار تصفیه شده را به مقدار کم در آخر پخت به غذا اضافه کنید.

پنجشنبه (5 بهمن)

نمکدان سر میز یا سفره نیارید.

جمعه (6 بهمن)

نمکهای رنگی(صورتی، آبی و بنفش و)و سنگ نمک سلامتی شما را به خطر می اندازند.

شنبه (7 بهمن)

روزانه دو لیوان شیر بخورید، خواب بهتر با مصرف لبنیات بیشتر

 

یکشنبه (8 بهمن)

لبنیات کم چرب خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد

دوشنبه (9 بهمن)

شیر یک میان وعده بسیار مغذی برای افزایش یادگیری و رشد بهتر دانش آموزان  است.

سه شنبه (10 بهمن)

مصرف لبنیات خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.

چهارشنبه (11 بهمن)

مصرف لبنیات به کنترل فشار خون کمک می کند.

پنجشنبه (12بهمن)

مصرف لبنیات از کوتاه قدی کودکان پیشگیری می کند.

جمعه (13 بهمن)

سیستم ایمنی خود را با مصرف ماست قوی کنید

شنبه (14 بهمن)

بهترین منبع کلسیم شیر و لبنیات است

یکشنبه (15 بهمن)

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان رودبار,مطالب آموزشی,مطالب آموزشی واحد تغذیه,اخبار اختصاصی ,رویداداها,اطلاعیه ,گزارش تصویری
  • کد خبر : 118050
زینت مرادی نیا
خبرنگار

زینت مرادی نیا

آخرین بروز رسانی : 1402/11/04 09:37