• 1403/08/13 - 11:10
  • تعداد بازدید خبر : 36
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

توصیه های تغذیه ای در سرماخوردگی و آنفلوآنزا

داشتن یک تغذیه ی سالم،متنوع و مناسب یکی از شرایط لازم برای حفاظت از سیستم ایمنی بدن در مبارزه علیه ویروسهای سرماخوردگی و آنفلوانزا محسوب میشود و در صورت رعایت توصیه های تغذیه ای می توانید سریعتر این بیماری را پشت سربگذارید

-دریافت مایعات فراوان

به دلیل تعریق و تب،بدن با کم آبی مواجه می شود که این امر می تواند بهبودی را به تعویق بیندازد.بنابراین در این دوران مایعاتی همچون آب ولرم،دمنوش زنجبیل و آویشن،آب ولرم با عسل و لیموترش و آبمیوه های طبیعی همچون آب سیب،آب پرتقال و لیمو شیرین و آب هویج مصرف کنید.البته توجه کنید اگر دچار پرفشاری خون هستید از دمنوش زنجبیل خودداری کنید.در این دوران از مصرف الکل و نوشیدنی های حاوی کافئین مثل قهوه و نسکافه و نوشابه پرهیز کنید،این نوع نوشیدنی ها مدر بوده و منجر به کم آبی بدن شما شده و می تواند شرایط شما را بدتر کند و دوره نقاهت بیماری را افزایش دهند.مصرف آب، خشکی مخاط ها را برطرف می کند. مصرف آب ولرم برای تسکین سرفه های مکرر نیزتوصیه می شود.
 

-خوردن غذای مقوی

بهترین غذاها در این شرایط سوپ به خصوص سوپ مرغ و گوشت است.سوپ مرغ به طور سنتی به عنوان یک غذای مناسب در هنگام بیماری در نظر گرفته می شود.آب سوپ منبع خوبی از مایعات و الکترولیت ها برای جلوگیری از کم آبی بدن است.مرغ پروتئین و روی بدن شما را تامین می کند.همچنین سوپ دارای ویتامین A به دلیل وجود هویج و ویتامین C به دلیل وجود کرفس و پیاز است . توصیه می شود از لیموی تازه یا نارنج به مقدار کم هم در سوپ خود استفاده کنید و نیز.اضافه کردن حبوباتی نظیر عدس و ماش به دلیل داشتن آهن و سلنیم در سوپ سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند.

-مصرف ویتامین A-C

میوه ها و سبزیجات منبع غنی ویتامین A-C هستند که موجب تقویت سیستم ایمنی به ویژه در هنگام بیماری می شوند. لیموشیرین، پرتقال، شلغم ، کدو حلوایی و لبو را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید. سیر و پیاز نیز به دلیل ویتامین C و سلنیوم سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند.
 

-مصرف پروتئین

رژیم های غذایی کم پروتئین باعث تضعیف سیستم ایمنی می شوند. لازم است که به میزان کافی پروتئین مصرف کنید تا آنتی کرهای لازم برای مقابله با عفونتها و بیماریها تولید شود. بنابراین روزانه غذاهای غنی از پروتئین مانند ماهی ، تخم مرغ و ماست به مقدار کافی مصرف نمائید .
 

-خوردن صبحانه

 
به دلیل تضعیف سیستم ایمنی باید مواد پروتئینی به منظور تقویت سیستم ایمنی مصرف کنید. تخم مرغ آبپز، عدسی و پنیر با مغزیجاتی مثل بادام، گردو انتخاب های خوبی برای صبحانه هستند.
 

-افزایش وعده های غذایی

 
اگر اشتها ندارید که سه وعد غذایی را میل کنید حتما تعداد وعده های غذایی را زیاد مثلا 6 تا 7 وعده ولی با حجم کم مصرف کنید.
 

-عسل را فراموش نکنید

عسل به دلیل وجود آنتی باکتریال های طبیعی می تواند یک ماده غذایی مناسب برای این دوران شما باشد. اگر دچار سرفه هستید از مصرف شیر، ادویه ها و غذاهای صنعتی و کنسروی خودداری کنید . مخلوط عسل، لیموترش و زنجبیل تازه با آب جوش در تسکین گلو درد، آبریزش بینی و سرفه مؤثر است
 

-مکمل ویتامین D مصرف کنید

ویتامین D نقش مهمی در کاهش التهاب در بدن دارد. بهتر است در زمان شروع بیماری یک پرل 50 هزار واحدی ویتامین Dمصرف کنید. به یاد داشته باشید همه افراد بالای 12 سال باید ماهانه یک پرل 50 هزار واحدی ویتامین D مصرف کنند. این توصیه در موردکودکان 2 تا 12 ساله هر دو ماه یک عدد پرل 50 هزار واحدی ویتامین D و برای کودکان زیر 2 سال استفاده روزانه قطره AD برحسب توصیه سیستم بهداشتی می باشد.
 

-توصیه به مصرف مکمل روی

مکمل روی منجر به کاهش التهاب و تسریع بهبودی می شود لذا توصیه می شود روزانه تا بهبودی کامل یک عدد مکمل روی مصرف کنید.
 
واحد تغذیه شبکه بهداشت درمان شهرستان رودبار
  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان رودبار,مطالب آموزشی,مطالب آموزشی واحد تغذیه,اخبار اختصاصی ,رویداداها,اطلاعیه ,گزارش تصویری
  • کد خبر : 130924
زینت مرادی نیا
خبرنگار

زینت مرادی نیا

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1403/08/13 11:10