• 1402/05/01 - 08:25
  • تعداد بازدید خبر : 230
  • زمان مطالعه: 1 دقیقه

مطالب آموزشی واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان رودبار

آیا نوشیدن شیر خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد؟
 

این یک تصور غلط رایج است که مصرف زیاد کلسیم می تواند خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش دهد. غذاهای غنی از کلسیم در رژیم غذایی، مانند شیر، ماست، پنیر، شیر غنی شده، لوبیا سفید، بادام و دانه چیا در واقع خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش می دهد. در واقع، کلسیم رژیم غذایی قبل از رسیدن به کلیه ها به اگزالات متصل شده، و از ایجاد سنگ جلوگیری می کند. مشخص نیست که آیا مصرف کلسیم به شکل مکمل همان اثر مفید را خواهد داشت یا خیر.

عوامل خطر برای ایجاد سنگ کلیه

سابقه خانوادگی سنگ کلیه

مصرف ناکافی آب

تحرک فیزیکی خیلی زیاد یا کم ورزش 

دریافت زیاد نمک یا شکر

برای جلوگیری از ایجاد سنگ کلیه چه کاری می توانم انجام دهم؟

به اندازه کافی آب بنوشید تا ادرار زرد کم رنگ شود 

 مصرف میوه و سبزیجات خود را افزایش دهید. این باعث افزایش ادرار می شود و احتمال تشکیل سنگ را کاهش می دهد .

مصرف غذاهای فرآوری شده حاوی شکر و نمک را کاهش دهید و از منابع خوب کلسیم در رژیم غذایی روزانه استفاده کنید ،اگر سنگ کلیه اسید اوریکی داشته اید، لازم است مصرف الکل، گوشت قرمز وصدف را محدود کنید.مصرف زیاد پروتئین حیوانی می تواند خطر ابتلا به سنگ را افزایش دهد. از مصرف مکمل ویتامین ث خودداری کنید زیرا ویتامین ث اضافی میتواند به اگزالات تبدیل شود

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان رودبار,مطالب آموزشی,مطالب آموزشی واحد تغذیه,اخبار اختصاصی ,رویداداها,اطلاعیه ,گزارش تصویری
  • کد خبر : 107849
کلمات کلیدی
زینت مرادی نیا
خبرنگار

زینت مرادی نیا

تصاویر

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1402/05/01 08:25