• 1402/07/08 - 10:53
  • تعداد بازدید خبر : 209
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

نکات تغذیه ای در سرما خوردگی و آنفلونزا

باشروع فصل سرما شیوع بیماری های ویروسی شایع می شود که شناخته شده ترین آن آنفولانزا است که متاسفانه در کشور ما هم با آغاز فصل پاییز این بیماری به صورت اپیدمی در گروه های سنی مختلف به خصوص کودکان درآمده است . بهترین راه پیشگیری از آنفولانزا شسستن مرتب دست ها ، پوشیدن لباس گرم و استفاده از ماسک در اماکن عمومی است . اگر دچار این بیماری شدید برای بهبودی هرچه سریعتر این بیماری استراحت ، خواب و تغذیه نقش بسیار مهمی دارد که در صورت رعایت توصیه های تغذیه ای می توانید سریعتر این بیماری را پشت سربگذارید.
مایعات زیاد مصرف کنید
به دلیل تعریق و تب، بدن با کم آبی مواجهه می شود که این امر می تواند بهبودی را به تعویق بیندازد. بنابراین در این دوران مایعات همچون آب ولرم، دمنوش زنجبیل و آویشن، آب ولرم با عسل و لیموترش و آبمیوه ها طبیعی همچون آب سیب،آب پرتقال و لیمو شیرین و آب هویج مصرف کنید. البته توجه کنید اگر دچار پرفشاری خون هستید از دمنوش زنجبیل خودداری کنید.
غذاهای مقوی بخورید
بهترین غذاها در این شرایط سوپ به خصوص سوپ مرغ و گوشت است.سوپ مرغ به طور سنتی به عنوان یک غذای مناسب در هنگام بیماری در نظر گرفته می شود. آب سوپ منبع خوبی از مایعات و الکترولیت ها برای جلوگیری از هیدراتاسیون است. مرغ پروتئین و روی بدن شما را تامین می کند. همچنین سوپ دارای ویتامین A به دلیل وجود هویج و ویتامین C به دلیل وجود کرفس و پیاز و است . توصیه می شود از لیموی تازه یا نارنج به مقدار کم هم در سوپ خود استفاده کنید.
منابع ویتامین C و A مصرف کنید میوه و سبزیجات منبع غنی ویتامین C و Aاست این ویتامین یک ماده مغذی برای تقویت سیستم ایمنی به ویژه در هنگام بیماری است . لیمو شیرین، پرتقال، شلغم ، کدو حلوایی و لبو را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید. در این دوران از مصرف الکل و نوشیدنی ها ی حاوی کافئین مثل قهوه و نسکافه و نوشابه پرهیز کنید. این نوع نوشیدنی ها دیورتیک بوده و منجر به کم ابی بدن شما شده و می تواند شرایط شما را بدتر کند و دوره نقاهت بیماری را افزایش دهند.
حتما صبحانه بخورید و از پروتئین ها در این وعده مصرف کنید،به دلیل تضعیف سیستم ایمنی باید مواد پروتئینی به منظور تقویت سیستم ایمنی مصرف کنید. تخم مرغ آبپز، عدسی و پنیر با مغزیجاتی مثل بادام ،گردو انتخاب های خوبی برای این وعده هستند.
اگر اشتها ندارید که سه وعد غذایی را میل کنید حتما تعداد وعده های غذایی را زیاد مثلا به 6 تا 7 وعده ولی با حجم کم مصرف کنید عسل را فراموش نکنید،عسل به دلیل وجود آنتی باکتریال های طبیعی می تواند یک ماده غذایی مناسب برای این دوران شما باشد،اگر دچار سرفه هستید از مصرف شیر ، ادویه ها و غذاهای صنعتی و کنسروی خودداری کنید.مکمل ویتامین D مصرف کنید.ویتامین دی نقش مهمی در کاهش التهاب در بدن دارد. بهتر است در زمان شروع بیماری یک پرل 50 هزار واحدی ویتامین دی مصرف کنید. به یاد داشته باشید همه افراد بالای 12 سال باید ماهانه یک پرل 50 هزار واحدی ویتامین دی مصرف کنند.
از مکمل روی استفاده کنید . مکمل روی منجر به کاهش التهاب و تسریع بهبودی می شود لذا توصیه میشود روزانه تا بهبودی کامل یک عدد مکمل روی مصرف کنید.
برگرفته از دفتر بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان رودبار
  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان رودبار,مطالب آموزشی,مطالب آموزشی واحد تغذیه,اخبار اختصاصی ,رویداداها,اطلاعیه ,گزارش تصویری
  • کد خبر : 111924
زینت مرادی نیا
خبرنگار

زینت مرادی نیا

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1402/07/08 10:53