• 1402/04/13 - 06:55
  • تعداد بازدید خبر : 230
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

مطالب آموزشی واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان رودبار در خصوص چربی ها

چربی ها خوب هستند یا بد؟
وقتی صحبت از چربی رژیم غذایی به میان می آید، آنچه بیشتر از همه مهم است نوع چربی است که می خورید.برخلاف توصیه های غذایی گذشته که رژیم های کم چرب را تبلیغ می کردند، تحقیقات جدیدتر نشان می دهد که چربی های سالم برای سلامتی ضروری و مفید هستند.وقتی تولیدکنندگان مواد غذایی چربی را کاهش می دهند، اغلب آن را با کربوهیدرات های قند، غلات تصفیه شده یاسایر نشاسته ها جایگزین می کنند. بدن ما این کربوهیدرات ها و نشاسته های تصفیه شده را خیلی سریع هضم می کند که بر سطح قند خون و انسولین تأثیر می گذارد و احتمالاً منجر به افزایش وزن و بیماری می شود.یافته های حاصل از مطالعه سلامت پرستاران و مطالعه پیگیری متخصصان سلامت نشان می دهد که هیچ ارتباطی بین درصد کلی کالری از چربی و هر پیامد مهم سلامتی، از جمله سرطان، بیماری قلبی و افزایش وزن وجود ندارد.
به جای اتخاذ یک رژیم غذایی کم چرب، تمرکز بر خوردن چربی های مفید "خوب" و اجتناب از چربی های مضر» خوب « "بد" مهم تر است. چربی بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم است. غذاهایی با چربی های غیراشباع اجتناب کنید. » بد « انتخاب کنید، غذاهای حاوی چربی اشباع بالا را محدود کنید و از چربی ترانس چربی های غیراشباع "خوب" چربی های تک غیر اشباع و چند غیر اشباع خطر بیماری را کاهش می دهد.غذاهای سرشار از چربی های خوب شامل روغن های گیاهی )مانند زیتون، کلزا، آفتابگردان، سویا و ذرت، مغزها،دانه ها و ماهی هستند.چربی های "بد" چربی های ترانس خطر ابتلا به بیماری را افزایش می دهند، حتی زمانی که در مقادیر کم مصرف شوند. غذاهای حاوی چربی ترانس عمدتا در غذاهای فرآوری شده با چربی ترانس از روغن نیمه هیدروژنه
ساخته شده اند. خوشبختانه چربی های ترانس از بسیاری از این غذاها حذف شده است.چربی های اشباع شده، اگرچه به اندازه چربی های ترانس مضر نیستند، در مقایسه با چربی های غیراشباع بر سلامتی تأثیر منفی می گذارند و بهتر است در حد متعادل مصرف شوند. غذاهای حاوی مقادیر زیادی چربی اشباع شده عبارتنداز: گوشت قرمز، کره، پنیر و بستنی. برخی از چربی های گیاهی مانند روغن نارگیل و روغن پالم نیز سرشار ازچربی اشباع شده هستند. وقتی غذاهایی مانند گوشت قرمز و کره را کاهش می دهید، به جای کربوهیدرات های تصفیه شده، ماهی، لوبیا،آجیل و روغن های سالم را جایگزین کنید.
 
 
  • گروه خبری : مطالب آموزشی,مطالب آموزشی واحد تغذیه,اطلاعیه ,گزارش تصویری
  • کد خبر : 106936
کلمات کلیدی
زینت مرادی نیا
خبرنگار

زینت مرادی نیا

فایل ها

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1402/04/13 06:55