• 1402/09/12 - 10:26
  • تعداد بازدید خبر : 171
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

مطالب آموزشی واحد تغذیه در خصوص عواملی که می تواند ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد.

سرطان سینه دومین سرطان شایع (بعد از سرطان پوست) در زنان در سراسر جهان است. برخی از عوامل در سبک زندگی ممکن است احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. البته داشتن یک یا چند مورد از این ویژگی ها به این معنی نیست که حتما به این بیماری مبتلا خواهید شد.

وزن

اضافه وزن بخصوص بعد از یائسگی می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. همچنین چاقی و اضافه وزن احتمال عود سرطان را افزایش می دهد. محل تجمع چربی ها نیز مهم است. چربی های شکمی از چربی های اطراف ران یا باسن خطرناک تر است. کاهش تنها 5 تا 10 درصد از وزن بدن هم می تواند مفید باشد.

الکل

نوشیدن بیش از حد الکل باعث افزایش سطح استروژن و سایر هورمون های مرتبط با سرطان سینه می شود. همچنین ممکن است به DNA آسیب برساند.

دخانیات

در افرادی که قبل از 17 سالگی سیگار را شروع کرده باشند، احتمال ابتلا به سرطان سینه بیشتر است.

هورمون ها

دریافت پروژسترون و استروژن در دوران یائسگی برای دوره بیش از 5 سال، خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد. قرص های ضد بارداری نیز ممکن است همین کار را انجام دهند. توقف مصرف این داروها، خطر ابتلا را کاهش می دهد.

تاخیر در فرزندآوری

اگر اولین بارداری فرد بعد از 30 سالگی باشد، خطر ابتلا به سرطان سینه بیشتر است. زیرا فرد در طول زندگی در معرض استروژن بیشتری قرار دارد. استروژن باعث رشد بیشتر سرطان سینه می شود. بارداری همچنین به محافظت از فرد در برابر رشد خطرناک سلول ها و ایجاد سرطان کمک می کند.

عدم تحرک

کم تحرکی شانس ابتلا به چاقی و سرطان سینه را افزایش می دهد. حداقل 150 دقیقه در هفته فعالیت بدنی با شدت متوسط داشته باشید.

کمبود ویتامین D

 پایین بودن ویتامین D خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد. ویتامین D عمدتا از طریق مکمل و نور خوشید و بعضی مواد غذایی دریافت می شود. البته باید توجه داشت که قرار گرفتن بیش از حد در معرض تابش مستقیم آفتاب می تواند خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد. معمولاً 15 دقیقه تابش آفتاب سه بار در هفته کافی است.

رژیم غذایی ناسالم

منظور از رژیم غذایی ناسالم، غذاهای بسیار فرآوری شده مانند چیپس، کلوچه و آب نبات است که ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. همچنین مصرف بیش از حد گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده و غذاهایی که در دمای بالا پخته می شوند نیز خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. بهتر است در هفته بیش از سه وعده گوشت قرمز (340 تا 500 گرم) مصرف نشود.

برگرفته از دفتر بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان رودبار

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان رودبار,مطالب آموزشی,مطالب آموزشی واحد تغذیه,رویداداها,اطلاعیه ,گزارش تصویری
  • کد خبر : 115561
کلمات کلیدی
زینت مرادی نیا
خبرنگار

زینت مرادی نیا

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1402/09/12 10:26