• 1403/01/06 - 11:34
  • تعداد بازدید خبر : 210
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

بیانیه مشترک دفتر طب ایرانی و دفتر بهبود تغذیه،جامعه معاونت بهداشت در مورد تعدادی از باورهای درست و نادرست مصرف لبنیات

باور درست:
بهتر بودن شیر و لبنیات به سنتی یا صنعتی بودن آنها بستگی ندارد. شیر و لبنیات با کیفیت، محصولاتی هستند که از دام سالم با تغذیه مناسب، در شرایط بهداشتی و بدون افزودن آب یا ترکیبات غیر مجاز، تولید شده و در ظرف و مکان مناسب و بهداشتی نگهداری شوند. در صورتی که از شیر غیر پاستوریزه استفاده میشود؛ لازم است قبل مصرف حداقل2 دقیقه از زمان رسیدن به نقطه جوش، جوشانده شود.
باور نادرست:
لبنیات سنتی بهتر از لبنیات صنعتی است.
باور درست:
علاوه بر شیر و لبنیات که غنی ترین منبع غذایی کلسیم هستند، مقداری کلسیم در بعضی مواد غذایی از جمله انجیر، انواع کلم، اسفناج، ریواس، و دانه های روغنی مانند کنجد، بادام و چیا نیز وجود دارد. اما در هنگام معرفی یک ماده غذایی یا گروه غذایی به عنوان منبع تامین کننده یک ماده مغذی، باید به متغیرهای دیگری از جمله میزان جذب، تکرر مصرف و میزان ماده مغذی هم توجه داشت. مغزهای گیاهی به دلیل محتوای زیاد چربی و کالری و میزان کمتر کلسیم و همچنین قیمت بالا، نمیتوانند جایگزین شیر و لبنیات برای تامین کلسیم مورد نیاز بدن شوند.
باور نادرست:
اگر بجای مصرف شیر و لبنیات، روزانه 10 تا 15 بادام درختی مصرف کنید کلسیم مورد نیازتان تامین می شود.
باور درست:
 
مصرف شیر و لبنیات در افراد سالم به پیشگیری از بیماریهایی مانند آرتریت روماتوئید و پوکی استخوان کمک میکند.بدیهی است متخصص مربوطه در مورد کاهش یا قطع مصرف هر نوع ماده غذایی در شرایط خاص نظر خواهد داد .
باور نادرست:
 
مبتلایان به رماتیسم و آرتروز اصلا نباید شیر و ماست مصرف کنند.
باور درست:
اگر فردی با مصرف بعضی انواع لبنیات دچار عوارضی مانند نفخ شکم، دل پیچه، اسهال، سستی بدن و خواب آلودگی میشود، بهتر است ابتدا از مقادیر کم شروع کند و به تدریج مصرف را افزایش دهد تا بدن توانایی تحمل آن را بدست بیاورد. چنانچه این عوارض در مورد یکی از انواع لبنیات مثلا شیر، پایدار باشد بهتر است از سایر اقلام لبنیات، نیاز به این گروه غذایی تامین شود. و در انتخاب این اقلام لازم است تفاوتهای فردی مد نظر قرارگیرد.ضمنا جوشاندن شیر یا مصرف توام بعضی مواد غذایی با لبنیات میتواند در این خصوص کمک کننده باشد مثلا مصرف ماست، دوغ یا کشک همراه با نعناع، آویشن، پونه، کاکوتی یا سیر، و مصرف شیر همراه با زنجبیل، هل، گلاب، عسل یا دارچین
باور نادرست:
شیر و ماست به علت ایجاد سردی مزاج نباید مصرف شوند.
  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان رودبار,مطالب آموزشی,مطالب آموزشی واحد تغذیه,اخبار اختصاصی ,رویداداها,اطلاعیه ,گزارش تصویری
  • کد خبر : 120613
کلمات کلیدی
زینت مرادی نیا
خبرنگار

زینت مرادی نیا

آخرین بروز رسانی : 1403/01/06 11:34