• 1402/12/26 - 08:17
  • تعداد بازدید خبر : 191
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

توصیه های تغذیه ای در سفر نوروزی

* سعی کنید در سفر های نوروزی یک غذای ساده در منزل آماده کنید و به همراه ببرید و یا به رستورانهایی که پروتکل های بهداشتی پیشگیری را به دقت رعایت کرده اند و از سلامت غذایی آنها نیز مطمئن هستید مراجعه کنید

   * قبل از مصرف  هر گونه ماده غذایی دست های خود را با آب و صابون شسشتو دهید یا با الکل ضدعفونی کنید.

*بعد از  مصرف غذاهای سنگین و چرب و  یابا  معده سنگین  رانندگی نکنید این امر باعث خواب آلودگی شما خواهد شد.

* از خرید و مصرف شیر و پنیر فله و تازه خودداری کنید.  این مواد غذائی علاوه بر احتمال آلودگی میکروبی و شیمیایی احتمال انتقال بعضی از بیماریهای نظیر تب مالت و ... را هم دارد.

*اضافه مواد غذائی خود را پشت شیشه ماشین که در زیر نور مستقیم خورشید است نگذارید.

 * از آب چشمه و  رودخانه و از آب خوری های عمومی در اماکن عمومی استفاده نکنید باقیمانده  آب بطری های را در پشت شیشه وزیر تابش نورخورشید قرار ندهید. 

* صرف ماست و دوغ زیاد برای رانندگانی که قصد رانندگی برای مسافتهای طولانی را دارند توصیه نمی‌شود.

* در رستورانها بهتر است از مصرف سالاد و سبزی خوردن به دلیل عدم اطمینان از شستوی صحیح واحتمال وجود الودگی های انگلی  و انتقال کرونا خودداری کنید.

* برای جلوگیری از کم آبی و یبوست مقادیر مناسبی آب بنوشید. البته بهتر است از آبهای بسته بندی که سلامت آن مورد اطمینان است استفاده شود.

*در صورتی که به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارید آب را حداقل به مدت یک دقیقه بجوشانید. 

*از میوه ها به عنوان میان وعده مناسب استفاده کنید و حتما" قبل از استفاده آنها را خوب شستشو دهید.

*در صورت مصرف غذاها در رستورانها حتما به ظاهر رستوران، وضعیت کارکنان، کارت بهداشت و رعایت پروتکل های مرتبط با کرونا محیط کارکنان و شرایط بهداشتی ، توجه کنید.

*غذاهای خشک مثل کتلت و کوکو یا تخم مرغ پخته بهترین غذا در طول سفرهستند .

*ساندویچ را از قبل آماده نکنید، زیرا وجود گوجه فرنگی، کاهو یا خیارشور سبب مرطوب شدن ماده اصلی ساندویچ می شود و رشد میکروبها را سرعت می بخشد.

* از مصرف بعضی از مواد غذایی مانند سالاد الویه، همبرگر، کباب کوبیده، پیاز در مکان هایی که قابل اطمینان نیستند، خودداری کنید.

*از خرید ومصرف نوشیدنی های محلی مثل آب زرشک ، آب آلبالو و... و هم چنین لواشک ، تمبرهندی ،آلوچه  ،درصورتی که بسته بندی نشده وکد بهداشتی وپروانه ساخت ازوزارت بهداشت ندارند ، خودداری کنید.

*غذاهایی را در رستوران سفارش دهید که سس ، ادویه وچاشنی زیاد نداشته باشند. گاهی ممکن است دررستورانها به غذاهای کهنه ومانده مقدار زیادی سس وچاشنی اضافه کنند که تغییر رنگ وطعم نامطبوع ناشی از فساد غذا مشخص نشود.

*دررستوران ، حتما همراه با غذایی که میل می کنید ، از ماست (کم چرب وپاستوریزه)و لیمو ترش و ،و یا آبلیمو استفاده کنید  با مصرف این ها ،  محیط دستگاه گوارش اسیدی می شود ودرنتیجه، ازرشد وتکثیر میکربهادردستگاه گوارش ودر نتیجه مسمومیت غذایی جلوگیری می شود

*مصرف انواع دسرهای خامه ای درطول سفر توصیه نمی شود چون ممکن است با شیر وخامه پاستوریزه نشده تهیه شده باشد ویا اینکه به علت کهنگی ، فاسد شده باشد.

*یخ را از مراکز مطمئن تهیه نموده و از مصرف یخ‌هایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد می‌شوند خودداری کنید.

بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان رودبار

  • گروه خبری : اخبار شبکه بهداشت و درمان رودبار,مطالب آموزشی,اخبار اختصاصی ,رویداداها,اطلاعیه ,گزارش تصویری
  • کد خبر : 120204
کلمات کلیدی
زینت مرادی نیا
خبرنگار

زینت مرادی نیا

آخرین بروز رسانی : 1402/12/26 08:17